En mester med nål og tråd

Geir Ove Bredesen har i hele sitt liv vært av den kreative typen. Det har vært sang, teater, sying av egne kostymer, kostymedesign, ansvaret for parykker og sminking i store oppsetninger.

Geir Ove har vært med i utallige teateroppsetninger, musikaler, satt opp egne dragshow og konserter. Han har sunget med flere norske kjente artister, og vært en foregangsfigur for Pride Jessheim.

I Ullensaker Teaters regi har han blant annet hatt hovedrolle i Cats, hvor han spilte Grisabella, og sang den uforglemmelige «Memories» til publikums store fornøyelse. Og han spilte hovedrollen i The Addams Family. Han hadde ansvar for kostymedesignet i The Wiz og designet og sydde nesten 100 kostymer! Og han spilte den storrøykende, og noe ufordragelige pianisten Jeanett , i oppsetningen «I blanke Messingen». For å nevne noe…

På 90-tallet var han med i Raknehaugspillet, både på scenen og som kostymemaker. I 2023 hadde han ansvar for kostymedesign og sying til Raknehaugspillet. Det har han også i 2024.

I fjor designet han kostymene til de kondisjonerte, - de litt bedrestilte i samfunnet. I år går han løs på uniformer til det høytstående militæret.

Her tas det mål av løytnant Darre, en av offiserne i spillet

Foto: Wordup

Geir Ove er perfeksjonist når det kommer til kostymesying, og som han sier selv: Jeg jobber best under press.

Vi gleder oss til å se resultatene i årets Raknehaugspill

Anne Brith Sandnes, produsent

Forrige
Forrige

Brakk nakken og reiste seg!

Neste
Neste

Han som spiller slåttetromme